27 Nov 2011

Selamat Menyambut Maal Hijrah (Awal Muharam) 1433H

Selamat menyambut Maal Hijrah 1433 kepada yang beragama islam. Tema sambutan maal hijrah pada tahun ini adalah 'Persefahaman Asas Perpaduan Ummah'. Semoga di kurniakan kesihatan dan keimanan untuk terus berusaha untuk menjadi semakin baik pada tahun 1433 H.

6 Sep 2011

Selamat Menyambut Aidilfitri

Kepada seluruh umat Islam, mamavintage mengucapkan selamat menyambut hari raya maaf zahir batin.

4 Aug 2011

Jenaka Berpuasa

Seorang pendengar Radio Sinaran fm.. Sedang menelefon DJ tersebut di konti radio..

Pendengar : Hello radio sinaran fm?
Penyiar : Betul dengan siapa sy berckp ni?
Pendengar : Saya Azmi, boleh request tak ?
Penyiar : Boleh... Azmi mahu request apa ?
Pendengar : Tolong putarkan Azan Maghrib bang!! Dah lapar nih

Macam2 ragaam kn !!!

2 Aug 2011

Selamat Menyambut Ramadan Al-Mubarak

Kepada saudara/i yang beragama islam, MamaVintage ingin mengucapkan selamat berpuasa dan menyambut ramadan al-mubarak. Semoga segala ibadah kita di bulan mulia ini di berkati Nya

10 Jul 2011

Cenderamata Istimewa


Kepada 5 pelanggan terawal pada bulan Julai 2011, MamaVintageJewelry akan menghadiahkan 'Towel Istimewa' sebagai tanda terima kasih kepada pelanggan yang sudi 'bershopping online' bersama kami. Jangan lepaskan peluang ini..

3 Jul 2011

Update terkini aksesori di MamavintageJewelry

Kami telah menambah koleksi terbaru dalam blog ini, sila klik menu di atas untuk milihat dengan lebih lanjut. Mana-mana koleksi yang tiada harga adalah dalam proses update kerana masalah internet. Kepada sesiapa yang berminat boleh sms untuk sebarang pertanyaan. Stok addalah terhad, dan sesiapa berminat untuk mendapat kan koleksi yang telah di tanda 'sold' boleh membuat tempahan jika koleksi tersebut masih dikeluarkan.

Kotak aksesori


Jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan kotak edisi terhad di MamavintageJewelry dengan setiap pembelian. Stok adalah terhad. KOtak ini akan diberi secara percuma kepada pembeli yang terawal.

28 Jun 2011

i'm back

sori lama xpost new items kt sini.huhuhu....sgt2 bz, lgpun barang2 xsempat nk upload tapi org sudah beli byhand.

2 May 2011

PROMOSI SEMPENA HARI IBU DAN HARI GURU

Bersempena Hari Ibu Dan Hari Guru yang bakal tiba, kami akan menawarkan promosi aksesori-aksesori di blog ini. Daripada sambutan yang diterima, kami mengucapkan terima kasih. Kami juga mendapat feedback daripada pelanggan untuk menambah beberapa aksesori lain. Oleh itu, seperti yang dijanjikan, kami akan menawarkan diskaun 10% kepada pelanggan pelanggan MamaVintageJewelry untuk setiap aksesori yang dibeli. Promosi ini sah sehingga 23 Mei 2010. Rebutlah peluang ini sekarang, stok adalah terhad. TQ

30 Apr 2011

Proses Update Aksesori Baru

Kami dalam proses mem'update' aksesori-aksesori baru dalam blog ini. Selain itu, terdapat juga aksesori yang telah dijual tidak sempat ditanda, segala kesulitan amat dikesali. Insyaallah selepas 1 Mei ini bersempena Hari Pekerja, anda akan dapat melihat aksesori-aksesori ini di dalam blog kami. "SELAMAT HARI PEKERJA" daripada MamaVintageJewelry

28 Apr 2011

Tips menjaga Emas Sadur

TIPS MENJAGA AKSESORI EMAS SADUR SUPAYA TAHAN LAMA

1- Lap aksesori setiap kali selepas memakainya dengan menggunakan kain lembut seperti kain kotton atau tisu untuk membuang minyak semulajadi atau peluh dari kulit yang boleh melekat ke atas aksesori anda.
2- Elak menggunakan kain polister atau kain berbulu kasar yang boleh menyebabkan aksesori anda tercalar.
3- Aksesori ini boleh dicuci untuk menghilangkan debu-debu kecil dengan mencelup ke dalam campuran air sabun yang rendah PH bersama air suam.
4- Rendamkan beberapa minit dan keringkan sepenuhnya sebelum ia disimpan.
5- Jangan sesekali menggunakan klorin atau bahan peluntur ke atas aksesori anda, dan tanggalkan ia sekiranya anda ingin membuat kerja mencuci menggunakan produk yang mengandungi klorin.Ia menyebabkan aksesori anda mudah rosak dan tidak boleh dibaiki.
6- Elakkan juga terkena losyen dan minyak wangi beralkohol atau sebarang bahan kimia.
7- Simpan aksesori di dalam kotak atau dibalut dengan tisu.Elakkan terdedah kepada cahaya matahari secara terus dan haba yang tinggi.
8- Tanggalkan aksesori anda apabila berkebun,membuat kerja pembaikian,mengangkat berat,bersukan dan berenang.
9- Menggunakan alat pencuci khas untuk barang kemas atau aksesori bagi menjamin ketahanan dan kualitinya terjamin.

Tips Ukur saiz Cincin & Gelang

TIPS MENGUKUR SAIZ GELANG DAN RANTAI TANGAN

1- Ambil benang atau tali, ikat pada pergelangan tangan anda mengikut anggaran dan keselesaan anda.
2- Ikat benang atau tali tersebut dan tandakan pada penghujungnya.
3- Ambil pembaris dan ukur pada hujung kedua-dua bertemu.Anda akan dapat hasilnya. Contoh 15cm, 18 cm.

Selamat mencuba.Jumpa mama pada tips akan datang!


TIPS MENGUKUR JARI UNTUK SAIZ CINCIN ANDA

1- Ukurla jari anda pada waktu kering, sebaiknya tengahari kerana waktu ini biasanya jari mengembang
2- Lilitkan benang pada jari berkenaan dan ukur benang itu dengan pembaris pada kedua-dua hujung bertemu.
3- bahagikan nilai tersebut dengan 3.14 untuk mendapatkan saiz cincin
Contoh:
5.0 - 5.3cm = saiz 16
5.9 - 6.1cm = saiz 17

Mengapa Pilih MamaVintageJewelry

JIMAT WANG
Emas tulen mahal. Mamavintagejewelry lebih ekonomi. Boleh beli pelbagai jenis dengan harga berpatutan. Boleh bertukar-tukar fesyen.

KESELAMATAN
Dengan mamavintagejewelry, anda tidak perlu risau sekiranya diragut dan tidak perlu sedih jika aksesori anda dicuri.

KASIH SAYANG
Anda mampu untuk menghadiahkan aksesori dari mamavintagejewelry kepada keluarga dan rakan tersayang. Membuatkan anda lebih dihormati dan disayangi.

STATUS
Anda rasa lebih yakin dan bergaya dengan aksesori mamavintagejewelry kerana rekabentuknya seakan sama dengan barang kemas emas 916. Mak datin dan artis pun pakai emas sadur.

27 Apr 2011

Kotak Mama

Sempena blog kami bertukar wajah baru, kami juga akan menyediakan kotak hadiah kepada pelanggan-pelanggan disini. Setiap pembelian seperti cincin, gelang, rantai tangan dan loket akan di sertakan dengan kotak. Ini adalah tawaran istimewa daripada kami MamaVintageJewelry.
*maaf gambar kotak akan di upload kemudian kerana tempahan belum siap.


Teknik mencuci aksesori dirumah. sediakan semangkuk air dan larutan pencuci mengikut kesesuaian.
1- celup aksesori ke dalam cecair pencuci selama beberapa saat
2- bilas dengan menggunakan air di dalam mangkuk beberapa kali
3- angkat dan keringkan. lap dengan menggunakan tisu
4- simpan aksesori anda di dalam kotak

26 Apr 2011

Berwajah Baru

Setelah sebulan menggunakan template lama, kini kami telah bertukar wajah untuk kelihatan lebih simple dan menarik. Agak keberatan untuk menukarkan template baru ini tetapi masih mengekalkan 'content2' kt dalam nya.
Terima Kasih kepada pelanggan kami yang sudi 'bershopping' di MamaVintageJewelry

23 Apr 2011

Berita Baik!!!!

Sempena Hari Ibu Dan Hari Guru yang akan datang, MamaVintageJewelry akan mengadakan promosi terbaru. Tunggu berita baik dari kami...Terima Kasih kepada pelanggan-pelanggan kami.

22 Apr 2011

Info Menarik

Sila Klik di Tips Mama untuk mendapatkan info dan tips dari semasa ke semasa bagi peminat emas sadur. Terbaik di MamaVintageJewelry

18 Apr 2011

Aksesori di MamaVintageJewelry

14 Apr 2011

'LIKE' kami di Facebook

Kepada pelanggan-pelanggan kami sila 'LIKE' kami di facebook untuk mendapatkan informasi terkini MamaVintageJewelry.
Sekian..

13 Apr 2011

TERKINI!!



PROMOSI PELANCARAN MAMAVINTAGEJEWELRY
Cepat!!Cepat!! dapatkan koleksi aksesori di mamavintagejewelry sekarang untuk menikmati 5% diskaun. Tawaran sah sehingga 30 April 2011.

12 Apr 2011

Teknik Mencuci

4 Apr 2011

Berita Baik Untuk Semua

Kami menjual aksesori emas celup atau "gold plated" gred tinggi. Boleh disadur, dipotong, dan dipateri di kedai emas atau kedai barangan perak. Harga yang ditawarkan adalah berpatutan dan mampu dimiliki oleh semua golongan. Rekabentuk kami adalah eksklusif, moden dan terkini.

Terdapat pelbagai koleksi seperti rantai tangan, gelang tangan, cincin dan rantai berloket. Juga terdapat koleksi untuk bayi atau kanak-kanak.

Template by:

Free Blog Templates